قهوه سبز

قهوه سبز چگونه باعث لاغری می شود ؟

قهوه سبز همان قهوه ی خام یا تفت داده نشده است که از درخت قهوه بدست می آید.

در حقیقت عصاره قهوه خام شامل درصد بالایی (حدود ۵۰ % ) از اسید کلروژنیک (Chlorogenic) ، کافئین و برخی آنتی اکسیدان ها است. کافئین قهوه سبز هم انرژی زا است و هم اشتهای کاذب را از بین می برد. تحقیقات نشان داده اند که اسید کلروژنیک موجود در قهوه بو داده نشده ۴۵ درصد به کاهش جذب چربی‌ که در غذای مصرفی وجود دارد و تحریک متابولیسم کمک می‌کند.اکثر محصولاتی که تا قبل از کشف این حقیقت مورد استفاده قرار می گرفتند شامل فقط ۲۰ تا ۳۰% اسید کلروژنیک بودند که در مقایسه با قهوه خام کمتر بوده است.دانه قهوه رست نشده اشتها را کم می‌کند، متابولیسم را افزایش می‌دهد و چربی سوزی را سریع‌تر می‌کند.در یک تحقیق که اخیرا در روزنامه تایمز ایالات‌متحده به چاپ رسید، داوطلبانی که قهوه را به صورت خام مصرف می‌کردند به مدت ۱۲ هفته مورد بررسی قرار گرفتند.این داوطلبان به طور میانگین ۵/۸ کیلوگرم وزن کم کردند.این مقدار ۱۶ درصد از کل چربی بدن آنها و ۵/۱ درصد از کل وزن این افراد بود. اما بخش جالب توجه این آزمایش این است که این داوطلبان هیچ تغییری در روند زندگی و نحوه ی تغذیه خود ایجاد نکردند و بدون گرفتن رژیم و ورزش اضافه بر برنامه روزانه شان ۵/۸ کیلوگرم وزن کم کردند.

خواص قهوه سبز :

قهوه رست نشده علاوه بر اینکه یک قهوه لاغری مناسب است خواص دیگری نیز دارد.با توجه به مطالعات وسیع در رابطه با این دانه جادویی دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که خواص دارویی شگفت انگیزی در قهوه تفت داده نشده موجود است وحتی پزشکان استفاده از آن را برای بیماران قلبی، اشخاص دیابتی وهمچنین اشخاصی که مبتلا به اضافه وزن هستند تجویز می کنند و بسیاری از شرکت های دارویی اقدام به تولید قرص قهوه سبز نموده اند.آنتی اکسیدان اصلی در عصاره قهوه خام یعنی اسید کلوروژنیک، در آزاد شدن آنزیم G6P به وجود می‌آید که به طور محسوسی در تعادل قند خون نقش اساسی ایفا می‌کند، در نتیجه برای دیابتی ها دریافت این مکمل می‌تواند مفید باشد.تا امروز، دانه‌های قهوه سبز ، تاثیرگذارترین سلاح در مبارزه با چاقی و کمک به کاهش وزن هستند.البته خواص دیگری نیز همچون ضد افسردگی و مبارزه با آلزایمر نیز در این قهوه وجود دارد.از جمله خواص دیگر آن:

– حفظ قند خون در شرایط سالم

– فشار خون پایین تر

– بهبود عملکرد قلبی-عروقی

– خواص آنتی اکسیدانی

– حذف رادیکال های آزاد از بدن به میزان دو برابر چای سبز و انگور

در واقع دانه قهوه سبز توسط پزشکان نیز توصیه می‌شود، به شرطی که به موارد ذیل  توجه نمایید.

1. در واقع بیشتر از 9 کیلوگرم هر ماه وزن از دست ندهید.
  2. .باید غذا خوردن را فراموش نکنید. حداقل روزی 3 وعده غذا میل نمایید.
  3. ورزش سبک خود را ادامه دهید و آن را زیاد نکنید.

طرز تهیه قهوه سبز :

برای دم کردن قهوه سبز ۲ روش وجود دارد:

1. 1قاشق غذاخوری پودر قهوه سبز را درون یک قوری یا لیوان ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بعد از ۱۰ دقیقه آن را صاف کنید و سریع میل کنید.
  2. ۱ قاشق غذاخوری پودر قهوه سبز را درون یک صافی کاغذی یا پارچه تمیز بریزید و داخل آب جوش بگذارید و بعد از ۱۰ دقیقه صافی را در آورید و دمنوش قهوه سبز خود را میل کنید.

زمان مصرف قهوه سبز و میزان آن :

قهوه سبز نیز مانند هر گیاه دارویی دیگری شرایط و زمان خاص مصرف خود را دارد . با توجه به نتایج تحقیقات علمی صورت گرفته در مورد زمان مصرف قهوه سبز نتایج به دست آمده نشان می‌دهد بهترین زمان برای نوشیدن قهوه سبز بعد از صبحانه و یا ۱۵ دقیقه بعد از ناهار است .دلیل این امر میزان کافئین بسیار بالای قهوه سبز می‌باشد . زیرا در صورتی که با معده خالی اقدام به مصرف دمنوش قهوه سبز نمایید کافئین بالای قهوه با اسید معده واکنش داده و باعث دلدرد و حالت تهوع شما می شود. پس هرگز قهوه سبز را با معده ی خالی ننوشید .

برای گرفتن نتیجه بهتر سعی کنید ورزش کنید و این نکته را در نظر داشته باشید که بعد از ۴ تا ۶ هفته بدن شما شروع به کاهش وزن می کند.میزان مصرف قهوه سبز در هر روز به اندازه یک فنجان و یا نصف لیوان می‌باشد

مضرات قهوه سبز :

هر دارویی چه طبیعی و چه شیمیایی به جز خواص و مزایایی که برای شخص مصرف کننده به ارمغان می آورد ، مضرات و تاثیرات سوء نیز دارند . ولی در این بین گیاهان دارویی بیشتر جنبه ممنوعیت مصرف در شرایط مختلف را دارا هستند تا مضرات زیان بار و جبران ناپذیر دارو های شیمیایی را . در این بین قهوه سبز نیز از این قائده مستثنی نیست . مضرات قهوه سبز و موارد منع مصرف قهوه خام عبارت اند از :

۱دوران بارداری و شیر دهی : زنان باردار و مادران شیرده از خوردن قهوه سبز جدا خود داری کنند دلیل این امر وجود درصد بالایی از اسید کلروژنیک در قهوه سبز می‌باشد .

۲  – بیماری های خونی : بیماران مبتلا به هموفیلی و یا سایر بیماری های انعقادی خون از خوردن قهوه خام ( سبز ) به صورت جدی دوری کنند .

۳بیماران دیابتی : افرادی که دیابت دارند به همراه دارو های ضد دیابت به هیچ عنوان نباید از قهوه سبز استفاده کنند زیرا اسید کلروژنیک موجود باعث تشدید اثر دارو ها می شود .

۴ قهوه سبز مانع از جذب روی و آهن در بدن می شود در نتیجه مصرف کنندگان دارو ها و مکمل های حاوی روی و آهن باید حد اقل ۲ ساعت بعد از مصرف دارو هایشان از قهوه سبز استفاده کنند . نکته قابل توجه اینکه بانوانی که دارای کمبود آهن هستند به هیچ عنوان از این قهوه استفاده ننمایند .