مطالبی در مورد خوردن چای شیرین در صبحانه

چای شیرین در وعده صبحانه چه فایده و چه زیانهایی دارد

به‌طور کلی مصرف چای پس از خوردن وعده‌های اصلی غذا باعث اختلال در جذب آهن و روی موجود در مواد غذایی می‌شود اما از آنجا که خوراکی‌های مختلف تشکیل‌دهنده صبحانه ما ایرانی‌ها (به خصوص نان و پنیر) حاوی آهن و روی چشمگیری نیستند‌ بنابراین نوشیدن یک لیوان چای تلخ یا شیرین همراه صبحانه، هیچ اشکالی ندارد. از طرفی کلسیم جزو اصلی‌ترین ریزمغذی‌های موجود در پنیر است و چون میزان کلسیم پنیر بسیار بالاست،‌ بنابراین ترکیب‌های موجود در چای نمی‌توانند تاثیر منفی چندانی بر جذب کلسیم پنیر داشته باشند و از این نظر هم نباید درباره همراه کردن چای با صبحانه، نگران بود. البته اگر چای مصرفی ما در وعده صبحانه بیش از اندازه غلیظ نباشد و در مصرف آن هم افراط نشود، می‌توان این نوشیدنی گرم و خوش‌طعم را جزو بهترین نوشیدنی‌های صبحانه محسوب کرد.

همچنین تحقیقات بیانگر این است که  استفاده روزانه از شکر در زمانیکه صبحانه می خوریم برروی کارکرد مغز  اثر مفیدی دارد و قدرت کارکردی مغز را زیاد میکند .

مضرات خوردن چای شیرین:
گفتنی است آن دسته از رژیم های غذایی که فقط شامل قند و “فروکتوز” هستند فعالیت های مغز را تحت تاثیر قرار می دهند چون توانایی انسولین را برای کمک به سلول های مغز مختل می کند.

قند فروکتوز در میوه ها نیز یافت می شود اما قند آن برای بدن مشکل زا نیست و مشکل زمانی ایجاد می شود که شکر همراه با نوشیدنی های داغ به ویژه در وعده صبحانه مصرف شود و متخصصان توصیه می کنند برای سلامت تان مصرف شکر را محدود کنید و به جای آن از “اسید های چرب امگا ۳” در وعده صبحانه استفاده کنید زیرا مصرفشان باعث افزایش هوش و حواس می شود.

فواید خوردن چای شیرین:
شکر با چای مخلوط شود میزان نفخ را کاهش می دهد و درجه حرارت بدن را تنظیم می کند.
بهتر است به جای قند و شکر برای شیرین کردن چای از عسل استفاده کنیم و از قندهای رژیمی به هیچ وجه استفاده نکنیم زیرا قندهای رژیمی نوعی اعتیاد و وابستگی به این قندها دربدن به وجود می آورند.

نتایج مطالعات نشان می دهند شیرین کردن چای با کمی شکر باعث کاهش وزن نیز خواهد شد زیرا معده را تا مدت زمان زیادی سیر نگه داشته و احساس گرسنگی در بدن سرکوب خواهد شد قند خون افراد دیابتی هم کنترل می شود اما باید توجه داشت مقدار این شکر باید به میزان کم باشد.