با مصرف این ۵ نوع چای سلامتی خود را تضمین کنید

چای به عنوان دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان بعد از آب، نقش بسیار مهمی در زندگی انسان ها داشته و می تواند سلامت جامعه را دستخوش تحول قرار دهد. کشور ما نیز به عنوان یکی از کشورهایی که چای با فرهنگ آن عجین شده، سالانه مقدار زیادی از این داروی طبیعی را در انواع مختلف تولید، مصرف و صادر می کند که در این بین، هر نوع چای خواص منحصر به فرد خود را دارد.

در این مطلب قصد داریم شما را با خواص پنج نوع چای مختلف که استفاده مستمر از آنها سلامتی بدن را تضمین خواهد کرد، آشنا کنیم. با تیمن همراه باشید:

چای سبز

چای سبز نسبت به چای سیاه مواد معطر قوی‌تری دارد. برای تولید چای سبز، بعد از چیدن و خشک کردن برگ چای از طریق فرآیند گرمایش، جلوی تخمیر آن گرفته می‌شود. هر فنجان چای سبز 25 میلی‌گرم کافئین دارد و غنی از آنتی‌اکسیدان است. چای سبز همچنین دارای مقدار فراوانی پلی‌فنول است که این ماده در کنار آنتی‌اکسیدان‌ها، به چای سبز در حفظ و نگه‌داری خاصیت‌های درمانی بی‌نظیرش کمک شایانی می‌کنند.

نوشيدن چاي سبز علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي، در كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها، تنظيم قند خون، كاهش فشارخون، افزايش قدرت سيستم عصبي، تسهيل در كاهش وزن بدن، كمك به جلوگيري از زخم معده، كند كردن روند پيري، مقابله با ويروس سرماخوردگي و آنفلوانزا، درمان بيماري‌هاي لثه و حتی جلوگيري از اختلالات تنفسي نيز مؤثر است. همچنين اين نوشيدني دارويي قادر است پوست بدن را از صدمات كوتاه‌مدت و درازمدت اشعه خورشيد در امان نگه دارد.

بر اساس نتایج آزمایش‌های مختلف پزشکی در سراسر دنیا، مصرف چاي سبز در افزایش طول عمر پس از حملات قلبی بسیار مؤثر است. در يكی از تحقيقات انجام‌شده روي 1900 زن و مردي كه از حمله‌هاي قلبي نجات يافته بودند، مشخص شد كه احتمال مرگ افرادی كه 19 فنجان يا بيشتر چاي سبز در هفته مصرف مي‌كردند، نسبت به افرادی که از این نوشیدنی استفاده نمی‌کردند، طی 3 الی 4 سال پس از حمله قلبی تا 44 درصد کمتر بوده است.

از سوي ديگر پژوهش‌های انجام‌شده در ژاپن، چين و آمريکا نشان مي‌دهند كه چاي سبز در پیشگیری از بيماري‌هاي قلبي هم مؤثر بوده و كاتچين‌هاي موجود در آن به كاهش كلسترول خون کمک می‌کنند. همچنين چاي سبز با کاستن از چسبندگي پلاكت‌هاي خوني، موجب، جلوگيري از تشكيل لخته‌هاي خوني می‌شود. در مورد تأثير اين نوشيدني در کنترل فشارخون و سطح قند خون نيز تاکنون تحقيقات زيادي انجام‌شده که همگي حاکي از اثرات مثبت چاي سبز در کنترل اين موارد هستند.

عصاره برگ چاي سبز از رشد باکتری‌های گوناگوني كه موجب بيماري اسهال مي‌شوند، جلوگيري مي‌کند و تقريباً تمام نمونه‌هاي چاي آزموده شده اثر آنتي‌باكتريايي خود را عليه مواردی همچون استافيلوكوكوس اورئوس، ويبريو کلرا، ويبريو پاراهموليتيکوس و کمپيلو باکتر ژژونی نشان داده‌اند. جالب اين‌كه غلظت‌هاي بالاي كاتچين هيچ اثر منفي بر باکتری‌های مفید روده‌اي ندارد. از سوي ديگر يافته‌هاي اخير در اين زمينه نشان داد که كاتچين‌هاي موجود در چاي سبز عوامل ضدعفونی‌کننده بسيار قوي هستند كه مي‌توانند از مسموميت‌هاي غذايي جلوگيري كنند.

گفته مي‌شود افرادي كه چاي سبز مي‌نوشند در طي روز بيشتر از 70 كالري مي‌سوزانند و اعتقاد بر اين است كه افزايش سوخت‌وساز آنتی‌اکسیدان‌ها موجب اين تفاوت‌ها مي‌شود كه كافئين هم يكي از آن‌ها است. در ضمن کاهش سطح هورمون لپتین در بدن پس از مصرف چای سبز نشان می‌دهد که این نوع چای در کاهش اشتها نیز تأثیر به سزایی دارد.

چاي سبز در كنار اثراتي كه روي هورمون لپتين دارد، موجب افزايش سطح هورمون نورآدرنالين نيز مي‌شود. نورآدرنالين چربي سفيد كه در اطراف ران‌ها و کمر وجود دارد را سوزانده و موجب افزایش مصرف كالري در بدن می‌شود؛ طبق آمار موجود، مصرف‌کنندگان چاي سبز در طول روز بین 35 الی 43 درصد انرژي بيشتري نسبت به سایرین مي‌سوزانند.

چای ترش

در فرهنگ ایرانی، چای معمولاً با قند یا شیرینی مصرف می‌شود؛ اما در برخی مواقع و به دلایلی مانند ابتلا به دیابت، شاید استفاده از مواد شیرین‌کننده در کنار چای ممکن نباشد. در چنین شرایطی که نمی‌توان تلخی چای را با قند یا شیرینی تعدیل کرد، بهترین گزینه، مصرف چای ترش است.

چاي ترش از گياه «هيبيسكوس» يا رُز چيني تهيه مي‌شود كه از گلبرگ و دانه‌هاي آن مي‌توان به عنوان نوشيدني استفاده كرد. چاي هيبيسكوس داراي رنگ قرمز پررنگ و طعم ترش است. در ميان گياهاني كه نام چاي را به خود گرفته‌اند، چاي قرمز يا چاي ترش كه به آن چاي مكه هم مي‌گويند، به علت رنگ، طعم و خواص ويژه‌اي كه دارد، جايگاه مهمي‌ را به خود اختصاص داده است.

نـوشـيـدنـي ايـن گياه كاهش‌دهنده فشارخون، خـنـك‌كـنـنـده بـدن، رقـيـق و تـصـفـيـه‌كـنـنده خون، كـنترل‌كننده كلسترول خون، رفع کننده اختلالات كبدي و صفرايي بوده و خواص آرام‌بخش نیز دارد. جالب است بدانید که برعكس چاي سیاه كه در صورت مصرف زیاد باعث دفع آهن مي‌شود؛ چاي ترش خود يكي از منابع غني آهن به شمار مي‌آيد.

افرادي كه داراي قند، چربي و فشارخون بالا هستند مي‌توانند يك تا دو نوبت از چاي روزانه خود را به چاي ترش اختصاص دهند. براي هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ‌هاي این چای را داخل يك فنجان ريـخـته، آب جوش روي آن بريزید و پس از گذاشتن سرپوش، 10 دقیقه منتظر بمانید تا دم بکشد.

چای سفید

در آغاز فصل بهار، غنچه چای را پیش از آن‌که باز شود و پرز خود را از دست دهد می‌چینند و خشک می‌کنند. این محصول که چای سفید نام دارد، طعم ملایم و شیرینی داشته و سه برابر چای سبز یا سیاه، حاوی پلی‌فنول و آنتی‌اکسیدان است. خواص درمانی چای سفید به دلیل وجود ترکیبات پلی‌فنولی بیشتر، قوی‌تر از چای سبز است.

چای سفید سبب شادابی پوست شده و چروکیدگی پوست را به تعویق می‌اندازد. همچنین فلورین موجود در چای سفید سبب محکم شدن ساختار داخلی دندان شده و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. چای سفید در ضمن با کاهش میزان استیل کولین در سلول‌های مغز، مانع از تخریب سلول‌های و بروز بیماری آلزایمر می‌شود. از طرف دیگر، درصد بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید، مانع از تحلیل رفتن سلول‌های مغزی و بروز بیماری پارکینسون خواهد شد.

 چای گیاهی

 

چای گیاهی درواقع همان دمنوش است که این روزها طرفداران زیادی هم پیدا کرده. دمنوش‌ها الزاماً شامل برگ گیاه چای نیستند و برعکس معمولاً از سایر گیاهان، گل‌ها و حتی میوه‌های خشک تهیه می‌شوند. دمنوش یا چای گیاهی (Herbal Tea) بسته به گیاهان مورداستفاده معمولاً فاقد کافئین بوده و بهتر است به صورت گرم نوشیده شود.

البته باید توجه داشت که مصرف بیش‌ازاندازه بعضی از دمنوش‌ها مثل گل‌گاوزبان، که موجب بروز تغییراتی در فاکتورهای خونی (از جمله فشارخون) می‌شود، محدودیت پزشکی داشته و افرادی که به بیماری‌های خاص مبتلا هستند حتماً باید پیش از مصرف هر نوع چای گیاهی با پزشک خود مشورت کنند.

 چای اولانگ

چای اولانگ به عنوان نماد یکی از نمادهای سرزمین‌های شرق آسیا، نوعی چای نیمه تخمیر شده است که خواصی مابین چای سبز (تخمیر نشده) و چای سیاه (تخمیر شده) دارد. این نوع چای که به صورت سرد و گرم قابل استفاده است، عطر و طعم ویژه و دلپذیری داشته و با ترکیب خواص مفید چای سبز و طعم دیرآشنای چای سیاه، ترکیب منحصربه‌فردی را ارائه می‌کند.

خواص دارویی چای اولانگ قرن‌هاست که در طب سنتی شرق دور مورد استفاده بوده و یکی از عوامل حفظ سلامتی در جوامع مذکور است. پیشگیری از پیری پوست، بیماری‌های قلبی، کاهش استرس‌های فیزیکی و ذهنی، بهبود عملکرد مغز و هشیاری، ضدعفونی‌کنندگی و پاک‌کنندگی جوارح داخلی، درمان اختلالات گوارشی و تقویت سیستم ایمنی بدن ازجمله مهم‌ترین خواصی هستند که تاکنون برای چای اولانگ برشمرده شده است.

 

 

تیمن در شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید . . .

                   

تماس با ما

آدرس :گیلان , لاهیجان , کمربندی بعثت, پشت سرد خانه ایران زم

تلفن   : 42942 - 013  پیامک: 100042942

ايميل : 

درباره ما

شرکت تیمن(چای رفاه) در خطه سرسبز لاهیجان واقع در  قریه زیبای بیجاربنه در زمینی به مساحت 10000 متر مربع...  ادامه مطلب

سلام برنامه نظافت در کرج