10 مزیت مصرف چای سیاه برای سلامتی

چای سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که برای بهبود سلامت قلب و روده، کاهش کلسترول بد LDL، فشار خون و سطح قند خون مناسب می باشد. چای سیاه بعد از آب پر مصرفترین نوشیدنی دنیا می باشد. چای سیاه از نظر طعم و کافئین نسبت به دیگر چای ها قوی تر ولی نسبت به قهوه از کافئین کمتری برخوردار است. همچنین چای سیاه با توجه به داشتن آنتی اکسیدان موجب کاهش التهابات بدن می شود.

10 مزیت مصرف چای سیاه

1- دارای خاصیت آنتی اکسیدانی

آنتی اکسیدان ها به عنوان یک سری از بهبود دهنده های سلامتی شناخته می شوند. مصرف آنها می تواند به حذف رادیکال های آزاد و کاهش آسیب سلولی در بدن کمک کند. این در نهایت ممکن است به کاهش خطر بیماری مزمن منجر شود. پلی فنول ها نوعی آنتی اکسیدان هستند که در برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله چای سیاه یافت می شود. گروه‌هایی از پلی‌فنول‌ها، از جمله کاتچین‌ها، تافلاوین‌ها و تآروبیگین‌ها، منابع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها در چای سیاه هستند و سلامت کلی بدن را تقویت می کنند.

یک مطالعه روی موش‌ها نقش تافلاوین و تیاروبیگین در چای سیاه و خطر ابتلا به دیابت، چاقی و کلسترول بالا را بررسی کرد. نتایج نشان داد که تافلاوین ها و تیاروبیگین ها سطح کلسترول و قند خون را کاهش می دهند. یک مطالعه قدیمی‌تر نقش کاتچین‌های چای اولونگ را بر وزن بدن بررسی کرد و نشان داد که افرادی که روزانه 690 میلی گرم کاتچین از چای به مدت 12 هفته مصرف کردند، چربی بدنشان کاهش یافته است.

در حالی که بسیاری از مکمل ها حاوی آنتی اکسیدان هستند، بهترین راه برای مصرف آنها از طریق غذا و نوشیدنی است. در واقع، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف آنتی اکسیدان ها به شکل مکمل ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

چای سیاه کیسه ای

2- تقویت سلامتی قلب

چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدان ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید است. علوه بر چای، فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات، میوه ها، شکلات تلخ یافت. مصرف منظم آنها ممکن است به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، سطح تری گلیسیرید بالا و چاقی کمک کند.

یک بررسی بزرگ از مطالعات نشان داد که به ازای هر فنجان چای که روزانه مصرف شود، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی 4 درصد، خطر حمله قلبی و سایر حوادث قلبی عروقی 2 درصد، خطر سکته مغزی 4 درصد کاهش می یابد. همچنین 1.5 درصد کاهش خطر مرگ ناشی از همه دلایل.

یک مطالعه آینده‌نگر بزرگ دیگر نشان داد که افرادی که روزانه چای می‌نوشیدند، در مقایسه با افرادی که در ۱۲ ماه گذشته چای ننوشیده‌اند، ۸ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و ۱۰ درصد کاهش خطر ابتلا به حوادث عمده قلبی مانند حمله قلبی داشتند.

افزودن چای سیاه به برنامه روزانه خود راهی آسان برای گنجاندن آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی شما و کاهش احتمالی خطر عوارض سلامتی در آینده است.

 

3-کاهش کلسترول LDL “بد”

بدن حاوی دو لیپوپروتئین است که کلسترول را در سراسر بدن منتقل می کند. یکی لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و دیگری لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) است.

LDL به عنوان لیپوپروتئین “بد” در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را به سلول های بدن منتقل می کند. در همین حال، HDL به عنوان لیپوپروتئین “خوب” در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را از سلول های شما دور می کند و به کبد می برد تا از جریان خون خارج شود. هنگامی که LDL بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، می تواند در شریان ها رسوب کند و باعث ایجاد رسوبات مومی به نام پلاک شود. این می تواند منجر به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی یا سکته شود.

خوشبختانه، برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف چای ممکن است به کاهش کلسترول LDL کمک کند. یک بررسی از مطالعات به خوبی طراحی شده نشان داد که نوشیدن چای سیاه به طور قابل توجهی کلسترول LDL را تا 4.64 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد. این اثر در افرادی که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی بالاتری داشتند، بارزتر بود.

با این حال، در یک مطالعه خوب طراحی شده دیگر، نوشیدن روزانه پنج فنجان چای سیاه به طور قابل توجهی سطح کلسترول کل، HDL یا LDL را در افراد مبتلا به کلسترول بالا در مقایسه با دارونما تغییر نداد.

چای سیاه
چای سیاه

4- کمک به سلامت روده

مطالعات نشان داده اند که نوع باکتری موجود در روده شما ممکن است نقش مهمی در سلامت شما ایفا کند. در حالی که برخی از باکتری های موجود در روده شما برای سلامتی شما مفید هستند، برخی دیگر اینطور نیستند.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که نوع باکتری موجود در روده شما ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر برخی بیماری‌های سلامتی مانند بیماری التهابی روده، دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و حتی سرطان داشته باشد. پلی فنول های موجود در چای سیاه ممکن است با ترویج رشد باکتری های خوب و مهار رشد باکتری های بد به حفظ سالمت روده کمک کند. علاوه بر این، چای سیاه ممکن است حاوی خواص ضد میکروبی باشد که مواد مضر را از بین می برد و با کمک به ترمیم پوشش داخلی دستگاه گوارش، باکتری های روده و ایمنی را بهبود می بخشد. با این حال، قبل از اینکه بتوان نتیجه ای قوی در مورد نقش چای سیاه و عملکرد سیستم ایمنی به دست آورد، تحقیقات بیشتری لازم است.

 

5- کاهش فشار خون

فشار خون بالا می تواند خطر نارسایی قلبی و کلیوی، سکته مغزی، کاهش بینایی و حملات قلبی را افزایش دهد. خوشبختانه، تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی شما می تواند فشار خون شما را کاهش دهد. یک مرور از مطالعات به خوبی طراحی شده به اثرات نوشیدن چای بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا فشار خون بالا پرداخته است.

این بررسی نشان داد که مصرف منظم چای به کاهش فشار خون سیستولیک تا 4.81 میلی‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک تا 1.98 میلی‌متر جیوه در افراد مبتلا به فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، افرادی که بیش از سه ماه به طور منظم چای می‌نوشیدند، کاهش شدیدتری در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک داشتند.

بررسی دیگری از مطالعاتی که به بررسی اثرات چای سیاه بر فشار خون می‌پردازد، نشان داد که نوشیدن چای سیاه به طور قابل‌توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در مقایسه با کنترل کاهش می‌دهد. این اثرات برای مردان و افرادی که بیش از هفت روز چای سیاه می‌نوشیدند، آشکارتر بود.

نوشیدن چای سیاه به صورت روزانه، و همچنین ترکیب سایر اصلاحات سبک زندگی مانند استراتژی های مدیریت استرس، ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید باشد.

 

6- کاهش خطر سکته

سکته مغزی زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در مغز مسدود شود یا پاره شود. این دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. خوشبختانه 80 درصد سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. به عنوان مثال، مدیریت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، فشار خون و سیگار نکشیدن می تواند به کاهش خطر سکته کمک کند. جالب توجه است، مطالعات نشان داده اند که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش خطر سکته مغزی نیز کمک کند.

یک مطالعه آینده‌نگر روی 365682 نفر به بررسی ارتباط بین نوشیدن چای یا قهوه و خطر سکته مغزی، زوال عقل و زوال عقل پس از سکته مغزی پرداخت. پس از پیگیری شرکت‌کنندگان برای بیش از 11 سال، این مطالعه نشان داد کسانی که حداقل دو فنجان چای می‌نوشیدند در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشیدند، 16 درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک قرار داشتند.

مطالعه دیگری از پیش بینی های ژنتیکی مرتبط با مصرف چای برای تعیین ارتباط بین نوشیدن چای و خطر سکته استفاده کرد. این مطالعه نشان داد که اگر از نظر ژنتیکی مستعد نوشیدن بیشتر چای در روز هستید، خطر سکته مغزی نیز کمتر است.

 

7- کاهش سطح قند خون

افزایش سطح قند خون ممکن است خطر عوارض سلامتی مانند دیابت نوع 2، چاقی، بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیه و افسردگی را افزایش دهد. نشان داده شده است که مصرف مقادیر زیاد قند، به ویژه از نوشیدنی های شیرین، باعث افزایش قند خون و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود. وقتی شکر مصرف می کنید، لوزالمعده هورمونی به نام انسولین ترشح می کند. انسولین به قند اجازه می دهد تا وارد سلول ها از جمله سلول های ماهیچه ای و کبدی شود تا به عنوان انرژی یا گلیکوژن ذخیره شود. هنگامی که بدن نیاز به استفاده از انرژی دارد، هورمون دیگری به نام گلوکاگون ترشح می شود تا به بدن کمک کند تا گلیکوژن را تجزیه کند تا انرژی آزاد شود. اگر بیشتر از مقداری که بدنتان فضای ذخیره‌سازی گلیکوژن دارد، شکر مصرف کنید، قند اضافی به صورت چربی ذخیره می‌شود.

تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش قند خون بعد از یک وعده غذایی یا میان وعده کمک کند که به آن گلوکز پس از غذا نیز می گویند. یک مطالعه کوچک و خوب طراحی شده به تأثیر نوشیدن چای سیاه بر سطح قند خون پس از مصرف یک نوشیدنی با قند بالا پرداخت. بیست و چهار نفر، چه با و چه بدون پیش دیابت، یک نوشیدنی با قند بالا همراه با دوز کم یا زیاد چای سیاه یا دارونما مصرف کردند. آنهایی که دوز کم یا زیاد چای سیاه مینوشیدند قند خون بعد از غذا (پس از خوردن غذا) به میزان قابل توجهی در مقایسه با کسانی که دارونما مصرف میکردند، پایین تری داشتند.

مطالعات دیگر نشان می دهد که چای سیاه ممکن است به افزایش استفاده از انسولین در بدن کمک کند. یک مطالعه کوچک به بررسی اثرات مصرف چای سیاه بر پاسخ انسولین در مردان مبتلا به چاقی و مقاومت به انسولین پرداخت. شرکت کنندگان 75 گرم گلوکز همراه با 100 میلی لیتر چای سیاه، آب چغندر یا آب مصرف کردند. کسانی که چای سیاه را همراه با گلوکز مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که آب می‌نوشیدند، حدود ۲۹ درصد پاسخ انسولین کمتری داشتند. این نشان می دهد که نوشیدن چای سیاه ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند، به ویژه پس از یک وعده غذایی یا میان وعده با قند بالا.

چای سیاه

 8- کاهش خطر ابتلا به سرطان

بیش از 100 نوع مختلف سرطان وجود دارد و برخی از آنها قابل پیشگیری نیستند. با این وجود، پلی فنول های موجود در چای سیاه ممکن است به کند کردن پیشرفت انواع خاصی از سرطان و افزایش مرگ سلول های سرطانی کمک کند.

یک بررسی دقیق از مطالعاتی که به بررسی اثرات چای بر خطر سرطان پرداخته بود، به این نتیجه رسید که نوشیدن چای با خطر کمتر سرطان دهان مرتبط است. نویسندگان بیان می‌کنند که چای ممکن است با خطر کمتر انواع سرطان‌ها از جمله سرطان‌های دستگاه گوارش، سینه‌ها، تخمدان‌ها، ریه‌ها و تیروئید نیز مرتبط باشد، اما برای اطمینان بیشتر به مطالعات دقیق‌تری نیاز است.

بررسی دیگری از مطالعات به تأثیر نوشیدن چای سبز و سیاه بر خطر سرطان آندومتر پرداخته است. این مطالعه نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار چای سبز می نوشند، 22 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان آندومتر را داشتند. علاوه بر این، هر افزایش یک فنجان چای سبز در روز با کاهش 11 درصدی خطر ابتلا به سرطان آندومتر همراه بود. با این حال، هیچ ارتباط معناداری بین مصرف چای سیاه و خطر ابتلا به سرطان آندومتر یافت نشد.

اگرچه چای سیاه نباید به عنوان یک درمان جایگزین برای سرطان در نظر گرفته شود، برخی تحقیقات پتانسیل چای سیاه را برای کمک به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها نشان داده اند. تحقیقات بیشتری در انسان مورد نیاز است تا ارتباط بین چای سیاه و سلول های سرطانی به وضوح مشخص شود.

 

9- افزایش تمرکز ذهن

چای سیاه حاوی کافئین و اسید آمینه ای به نام L-theanine است که می تواند هوشیاری و تمرکز را بهبود بخشد. L-theanine فعالیت آلفا را در مغز افزایش می دهد و در نتیجه باعث آرامش و تمرکز بهتر می شود.

مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدنی‌های حاوی L-theanine و کافئین به دلیل تأثیرات L-theanine بر مغز، بیشترین تأثیر را بر تمرکز دارند.شاید به همین دلیل است که بسیاری از افراد پس از نوشیدن چای انرژی پایدارتری نسبت به سایر نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه گزارش می دهند.

در یک مطالعه کوچک که تأثیر چای سیاه بر عملکرد شناختی را بررسی می کرد، شرکت کنندگان 250 میلی لیتر چای سیاه یا آب مصرف کردند. سپس به آنها تست هایی از عملکرد اجرایی، توجه پایدار، حافظه و محاسبات ریاضی داده شد. کسانی که چای سیاه مصرف می کردند به طور قابل توجهی در کارهای شناختی سریعتر عمل کردند، حافظه را بهبود بخشیدند و خطاهای کمتری مرتکب شدند.

نویسندگان نتیجه می گیرند که حتی مقدار کمی چای سیاه می تواند پردازش شناختی را بهبود بخشد. اگر به دنبال افزایش انرژی و تمرکز بدون کافئین زیاد هستید، این چای سیاه را به نوشیدنی عالی تبدیل می کند.

 

10- تهیه آسان

چای سیاه نه تنها برای شما مفید است، بلکه تهیه آن نیز ساده است. برای تهیه چای سیاه ابتدا آب را بجوشانید. انواع مختلف چای طرز تهیه و دم آوردن مختلفی دارند. نحوه دم آوردن چای های مجود در سایت چای رفاه لاهیجان بسته به نوع چای روی آن ها درج شده است.

 

منبع : healthline

برای خرید انواع چای سیاه از چای رفاه لاهیجان کلیک کنید.